Autor


Radim Zeman
  Převod WAV do formátu pro x65
Vydáno dne:  06.01.2005
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.2   1.2 (hodnoceno 458x)
1111.21.21.2
 
návod

Dnes se podíváme, jak velmi jednoduchým způsobem převést nějaký objemnější zvuk WAV ve formátu PCM do sice méně kvalitního, ale pro x65 použitelného formátu WAV IMA ADPCM díky programu Sox Gui

Možná máte ve vaší zvukové bance nějaký prima jingl nebo zvuk (řehtající kůň, lamentující manželka) a chcete jej použít do vašeho mobilního telefonu. Můžete jej sice převádět různými lehčími či složitějšími způsoby, ale následující postup je snad nejrychlejší jak se jen dá. Stačí nám k tomu malinký prográmek SOX GUI, který za nás tuto službu udělá.

Co budeme potřebovat:

 Sox Gui     
Stáhnout


Výsledná kvalita není nikterak ohromující a super stereo zvuk se vám z telefonu linout nebude, ale pro pobavení a pro svojí jednoduchost plně postačuje.

Jak na to?
Stáhněte si program Sox Gui, klikněte na sox_gui.exe a otevře se vám následující okno.



Klikem do prvního políčka Input vyberte soubor WAV na vašem počítači. Klikem na políčko Output zadejte název a vyberte místo kam chcete soubor uložit. Pak už jen stačí vybrat výsledný datový tok 8000 (méně kvalitní ale zase datově menší), nebo 16000 kHz (více kvalitní ale objemnější) a stisknout Convert.

Objeví se následující DOSovské okno (nerušte jej, zmizí samo po ukončení převodu).



A to je vše.
Teď už jen stačí přenést výsledný soubor do vašeho mobilního telefonu (adresář Zvuky/Sounds) a můžete směle poslouchat.



Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou zodpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor