clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
  SiemensMania   Články  Informace

  Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
  World of phones
 Mobile phones list
 Gigasets list
 3D simulations
 Emulators
 Manuals in pdf

  Articles
 Tips
 Modifications
 Tunings
 Informations
 Recensions
 Games and apps recensions
 Reportages
 Interviews
 From editors
 Rag

  Service
 Firmware
 Backups
 Service manuals
 Testpoints
 FAQ

  Download
 Patches
 Elfs
Nové za posledních 24 hodin Menu icons
Nové za posledních 24 hodin User menu
Nové za posledních 24 hodin Skins
 Programs
 Utilities
 Drivers

  Site
 Contests
 Authors
 Contants
 Chat
 Advert
 Changelog
 Terms

  SiemensMania Club
 Information about club SM

  Projects
 Development software
 Development accessories
 Friends of siemensmania

  Translator


  Statistics

  Autoři


Helena Rýlichová


Radim Zeman
  Adaptér na dvě SIM karty v jednom SIM slotu
Vydáno dne:  12.1.2004
Zobrazeno celkem:  10503
Počet příspěvků v diskusi:  
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333   3 (hodnoceno 64x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333
 
informace



verze pro tisk  

Zajímavou věcičku nabízí internetový obchod s mobilními doplňky a náhradními díly Hot.Wire Telekom.de. Jedná se o adaptér na 2 SIM karty do jednoho slotu v mobilním telefonu.

Celá sada obsahuje adaptér, zkušební SIM karty, sadu nálepek a další adaptéry pro uvedení do "původního" stavu. Celý výkon potřebuje trochu trpělivosti a odvahy, ale po tomto zákroku budete mít v původním slotu na jednu SIM kartu dvě nezávislá čísla. Není to tak jednoduché, jako koupit si dual kryt mobilního telefonu, ale zase to není tak nevzhledné a může to být použito u jakéhokoliv typu mobilního telefonu. Tedy i u těch, co mají SIM kartu zasouvací do boků přístrojů a kde tudíž není možná náhražka jiným typem adaptéru.



Funkčnost:

Po přestavbě pouze vložíte vaši novou SIM kartu do mobilního telefonu. Při každém vypnutí a zapnutí se vám načte ta druhá karta. Doporučujeme si pro obě karty nastavit stejný PIN kód, abyste se vyvarovali zbytečných chyb.
Ideální je to právě pro ty, kdo musí / chtějí oddělovat své privátní či služební hovory a nechtějí stále měnit SIM karty (a taky šetřit čtečku karet). A hlavně, kombinace tohoto zařízení a nějakého vhodného tarifu na obou SIM kartách vám ušetří spoustu peněz.

Přestavba:

Obě SIM karty musí po přestavbě přesně sedět v adapteru, ve kterém je také umístěna hlavní elektronika. V daném návodu se nachází tří zkušební SIM karty, na kterých si to (v případě, že budete pracovat s nůžkami) vyzkoušejte. Na SIM karty nalepte nálepku (1, 5) a vystřihněte dokola. Pokud všechno klaplo, pasují vystřižené kousky přesně do adapteru (6). Pak nalepte nálepku na zadní stranu SIM karty (1), stejně tak to vystřihněte.



Po vystřižení položte karty s kontakty dolů do adapteru (6) a upevněte je nějakým plechem (4 - vždy nejlépe s nopky) do žlábku mezi plastickou hmotou a hlavní dráhou.

HOTOVO!

Pokud chcete mít SIM karty ještě někdy samostatné přiložte dva umělohmotné adaptery. Jednoduše vystřižené karty v adapteru slepte zezadu a upevněte.
POZOR!!

V průběhu přestavby prosím dávejte pozor na uzemnění, abyste nepoškodili nějaké součástky.
Pokud se to na poprvé nepodaří..(objeví se nápis ...Prosím vložte SIM kartu )...nezoufejte a zkuste některý postup níže. Adapter by měl fungovat u všech telefonů, ale u některých typů může nastat problém, který se dá většinou řešit. Nejlepší příklad je S45/ME45/SL4X/S55 nebo Nokia 6210, 6310 a i některé další.
Dbejte prosím na to, aby SIM karta byla opravdu nehybná, oproti tomu však adapter po přestavbě by měl být ohebný. Zvláště u výše jmenovaných mobilních telefonů, kde SIM karta není uchycena úplně, ale pouze z části, mohou nastat kontaktní problémy..
Řešení: - vyčistěte adapter a SIM karty nějakým hadříkem, ale pozor na statické nabití!!
- lehce(!) ohněte ochranný plech do U tvaru, aby se zvýšil tlak na karty.
- někdy mají SIM karty různou tloušťku, pak musíte lepící páskou nastavit užší kartu na tloušťku širší karty, když to nepomůže, vezměte 2-4 vrství papír nebo lépe papírový kapesníček..teď už by měly být problémy s kontaktem na 99,9% vyřešeny.

Buďte opatrní a v žádném případě nepoškoďte černý základový lak na spodní straně adapteru. Pokud tak učiníte a hlavní obvody tam budou volně ležet, nebude fungovat přepínání mezi SIM kartami.
Nezapomínejte na uzemnění, Vybijte se vždy předem o přívod topení nebo třeba vodovodní kohoutek !!!!!!!

Čerpáno z Hot.Wire Telekom.de kde si celou tuto záležitost můžete objednat za 27,05 Eur a spoustu dalších doplňků a součástek pro telefony Siemens. Pokud někdo víte o českém dodavateli nebo prodejci, budu rád za informaci pro doplnění k tomuto článku.










 
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
Podrobnější podmínky.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor