clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
  SiemensMania   Články  Návody

  Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
  World of phones
 Mobile phones list
 Gigasets list
 3D simulations
 Emulators
 Manuals in pdf

  Articles
 Tips
 Modifications
 Tunings
 Informations
 Recensions
 Games and apps recensions
 Reportages
 Interviews
 From editors
 Rag

  Service
 Firmware
 Backups
 Service manuals
 Testpoints
 FAQ

  Download
 Patches
 Elfs
Nové za posledních 24 hodin Menu icons
Nové za posledních 24 hodin User menu
Nové za posledních 24 hodin Skins
 Programs
 Utilities
 Drivers

  Site
 Contests
 Authors
 Contants
 Chat
 Advert
 Changelog
 Terms

  SiemensMania Club
 Information about club SM

  Projects
 Development software
 Development accessories
 Friends of siemensmania

  Translator


  Statistics

  Autor


Helena Rýlichová
  Instalace ovladače pro USB kabel v systému Windows XP
Vydáno dne:  30.07.2004
Zobrazeno celkem:  24854
Počet příspěvků v diskusi:  
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8   2.8 (hodnoceno 107x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8
 
návod



verze pro tisk  

Již několik návštěvníků se na nás obrátilo s žádostí o pomoc , jak nainstalovat nové ovladače k SX1 na jejich PC. Návod, jak správně nainstalovat ovladače pro SX1 v systému Windows XP přinášíme nyní.

USB kabel připojíte do PC a následně do zapnutého, tedy aktivního telefonu. Po chvíli, maximálně třech minutách se na ploše objeví vyhledávací hardwarové okno. Potvrdíte vyhledávání, při němž se však ovladač USB nenalezne neboť zatím žádný k dispozici není (viz níže). V poslední fázi, kdy se objeví v okně tlačítko „dokončit“ odškrtnete v levém dolním rohu okénko (zafajfkované), čímž dáte příkaz aby se i nadále při spuštění vyhledávací okno otevřelo. Před instalací software se pro jistotu přesvědčte, že v „Ovládacích panelech/Systém/Vlastnosti systému/Hardware/Správce zařízení“ - je ikona Siemens SX1 doplněná žlutým otazníkem. Jestliže ano, zavřete všechna otevřená okna.

Nyní přistoupíme k samotné instalaci Siemens Data Suite (SDS) – doporučuji stáhnutí nové verze 1.50, která je již k dispozici, přestože i s původní verzí (1.45) z originál CD tento postup funguje. Ve fázi, kdy se objeví nabídka vybrat způsob instalace, doporučuji zadat kolonku „vlastní“ a potvrdit všechny nabízené možnosti. Po instalaci SDS, při níž se nám kromě jiného uložily i soubory s ovladačem USB proveďte restart.

Po znovuotevření se po krátké chvilce opět objeví vyhledávací hardwarové okno, opět potvrdíte automatické vyhledávání, tentokrát by však ovladač během několika vteřinách nainstaluje a PC bychom měli znovu restartovat. Nu a potom už jen využít celé nabídky SDS, GPRS SX1 a manageru SX1. Tyto tři aplikace se hned po instalaci SDS usadí automaticky na ploše, čtvrtá „mRouter“ ve spodní liště až po restartu.

Výše uvedené se týká zcela nové instalace, v případě nepovedené předchozí instalace, což je problém většiny vlastníků SX1 je zapotřebí provést následující:

Odpojte USB kabel. Odinstalujte standardním způsobem SDS - proběhne automaticky. Následně za pomoci např. Total Comanderu - WindowsComander apod. manuálně odstraňte dvě složky v adresáři Program Fines (SiemensDataSuite a Symbian) a dále dvě složky v adresáři Dokuments and Settings. Poté vyhledáte ovladače USB nainstalované při předchozí nepovedené instalaci: otevřete nabídku „Start/Hledat/Všechny soubory složky/disk na němž byla SDS nainstalována (zpravidla-C)“. Zadáte pouze USB a potvrdíte vyhledávání. Po chvíli se v okně objeví poměrně velké množství položek, odstraníte však pouze ty, které byly nainstalovány při instalaci SDS nebo poté – poznáte podle data instalace. Po ukončení této operace provedete opět restart. Dále stejný postup jako při nové instalaci – viz výše.

Pokud vlastníte Bluetooth, doporučuji vyhledávání a instalaci nového hardware (SX1) až po nainstalování SDS a ovladače USB, při němž se zároveň nainstaluje i modem.

Výše uvedené postupy byly třikrát testovány po špatně nainstalované aplikaci a dvakrát při čisté instalaci na PC a notebooku s dvěmi SX1 s rozdílným firmware (V05en_de_fr, V05cz_sk_.en). Instalace proběhla vždy úspěšně, ovladač USB byl vždy nalezen a všechny aplikace SDS byly funkční.










 
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
Podrobnější podmínky.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor