clevis.czSiemensMania | WMmania | VySemNesmite | SiemensMania na Facebooku
EnglishČesky
  SiemensMania   Články  Reportáže

  Off-line verze  TESTY  Náhradní díly  Podpořte SM  

ÚVOD FÓRUM CHAT
  World of phones
 Mobile phones list
 Gigasets list
 3D simulations
 Emulators
 Manuals in pdf

  Articles
 Tips
 Modifications
 Tunings
 Informations
 Recensions
 Games and apps recensions
 Reportages
 Interviews
 From editors
 Rag

  Service
 Firmware
 Backups
 Service manuals
 Testpoints
 FAQ

  Download
 Patches
 Elfs
Nové za posledních 24 hodin Menu icons
Nové za posledních 24 hodin User menu
Nové za posledních 24 hodin Skins
 Programs
 Utilities
 Drivers

  Site
 Contests
 Authors
 Contants
 Chat
 Advert
 Changelog
 Terms

  SiemensMania Club
 Information about club SM

  Projects
 Development software
 Development accessories
 Friends of siemensmania

  Translator


  Statistics

  Autor


Roman Gregor
  Co to je vlastně ten CeBIT?
Vydáno dne:  12.03.2005
Zobrazeno celkem:  8569
Počet příspěvků v diskusi:  Zobrazit diskuzi
Průměrné hodnocení:  
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333   3 (hodnoceno 23x)
1111.21.21.21.41.41.41.61.61.61.81.81.82222.22.22.22.42.42.42.62.62.62.82.82.8333
 
reportáž



verze pro tisk  

Všude se o něm píše, všichni o něm víme, ale jak to na CeBITu vlastně vypadá a jak to tam chodí? Přečtěte si v našem dalším článku něco o CeBITu a o tamním stánku Siemensu.

Co je CeBIT?

CeBIT, jehož historie sahá až do roku 1958, si za dobu své existence vybudoval pověst velmi prestižního veletrhu, na kterém výrobci rádi představují své dlouho "utajované" novinky.
Letošní CeBIT se koná ve dnech 10.-16. března a tak jak jsme zvyklí i z brněnských výstav, předcházel mu (9. března) jeden den určený pouze pro novináře.

Skvělá organizace

Cestu z ČR na CeBIT bychom kvůli své délce nepřáli ani největšímu nepříteli. I ve třech je to cesta velice únavná a již po několika kilometrech německé dálnice, kde v okolí vidíte jen dlouhé roviny s větrnými elektrárnami, sama o sobě i neuvěřitelně nudná.
Po příjezdu k Hannoveru uvítá přijíždějící řidiče na první pohled zvládnutá organizace. Již z dálnice návštěvníky navigují výrazné šipky s výmluvným nápisem MESSE, což jazykově nadaným nebo majitelům slovníku jasně napoví, kudy se dál vydat.
Po tříproudové silnici, která bez problémů zvládá velký nápor návštěvníků se dostanete až k výstavišti, kde už musíte svoji trpělivost trošku zvýšit. Kolem výstaviště vede kolem dokola silnice s dvěma proudy v obou směrech, po které proudí záplavy aut, jejichž řidiči hledají jedno z mnoha parkovišť, na kterém je ještě místo. Všechno je na jedničku řízeno místními policisty, kteří pomáhají řidičům ukázat správný směr, případně zastavit protější auta při potřebě odbočit. Najít místo k zaparkování je nakonec nečekaně snadné. Tohle z tuzemských veletrhů neznáme.


Kde se výstaviště nachází je vidět už z dálky


Malou výtku bych měl k tomu, že řidič teprve po zaparkování vozu, po té co projel otevřenou závoru a neviděl žádné upozornění, zjistí, že parkovné činní 6,- EUR a bez jeho zaplacení v automatu se z parkoviště se svým vozem nedostane bez poškození o zavřenou závoru.

A jdeme dovnitř...

Po zaparkování a zaplacení parkovného, se může návštěvník vydat k nejbližšímu ze 13 vchodů a zakoupit si denní vstupenku za 37,- EUR nebo, v případě studentů, vojáků základní služby a invalidů, 17,- EUR. Zlevněná studentská vstupenka jde zakoupit jen ve dnech 12., 13. a 16. března. Uvedené ceny jsou uvedeny i na oficiálních webových stránkách veletrhu, ale pokud se nepletu (což je možné), byly na něm před začátkem uvedeny ceny nižší (30 a 15,- EUR). Je možné, že při objednání předem byly vstupenky levnější.


Už na cestě ke vchodu vás přivítá Siemens | Jeden ze 13 vchodů


Novináři, pokud podstoupili poměrně nesnadný proces registrace, získali po předložení potvrzení u vchodu volnou vstupenku, platnou na celou dobu trvání veletrhu, což se týkalo i členů naší redakce.


Z fanouška telefonů Siemens novinářem ;-)


K novinářské vstupence je také zdarma velmi tlustý a těžký katalog vystavovatelů, který je zde jinak v prodeji za částku pro našince neuvěřitelnou – 25,- EUR. V katalogu jsme si našli jen stánek Siemensu a přes smutek ze ztráty drahé knihy jsme jej vrátili hostesce (která nebyla o mnoho těžší než samotný katalog) se slovy, že jej nepotřebujeme.
Perličkou je, že vstupenka na výstaviště platí zároveň i jako volná jízdenka na městskou hromadnou dopravu v Hannoveru. Je vidět, že si město svého veletrhu opravdu váží.

Pavilon 26 a stánek Siemensu

Po prostudování mapky výstaviště, zamíříme rovnou do pavilonu 26, kde očekáváme stánek Siemensu.


Z celého veletrhu je pro fanoušky telefonů Siemens nejzajímavější pavilon 26


V pavilonu rovnou míjíme stánky ostatních výrobců mobilních telefonů, abysme se pokochali pohledem na druhý největší stánek v pavilonu. Větší měl jen Deutsche Telecom.


Siemens měl ze všech výrobců mobilních telefonů největší stánek


Siemens na svém stánku vystavoval spoustu zajímavých věcí. Drtivou většinu plochy zabíraly mobilní telefony a bezdrátové telefony Gigaset. Dále zde bylo představeno několik studií telefonů a technologií pro blízkou či vzdálenější budoucnost a mnoho dalších věci, kterým jsme ve své zahleděnosti na telefony nevěnovali příliš pozornost. Hodně prostoru zde Siemens věnoval oblasti DVB (Digital Video Broadcasting), čili digitální televizi, či technologiím bezdrátového přenosu dat obecně. V této oblasti se zdá být Siemens v poslední době velmi aktivní. Konkrétnější obrysy na stánku také získal projekt inteligentní domácnosti (Gigaset Home Control), o kterém se v médiích mluví už mnoho let. Za použití stávajích technologií (DECT, WLAN, GSM apod.) představil Siemens rozsáhlý systém pro zabezpečení a dálkové ovládání domácností. Pro realizaci této vize nabízí Siemens výrobcům spotřebiču speciální DECT datový modul, přes který budou spotřebiče přímo spojeny s telefonní sítí.



Několik záběrů stánku Siemensu


Více informací o telefonech Siemens na tomto stánku najdete v samostatném článku CeBit 2005 aneb nové telefony přichází, kde je i fotogalerie s dalšími fotografiemi ze stánku.
Mnoho dalších zajímavých informací také najdete na přehledném a velmi podrobném oficiálním webu veletrhu na www.cebit.de.










  Diskuse k tématu
12.03.05 01:40  Re: Co to je vlastně ten CeBIT?   romulus Zobrazit příspěvek
12.03.05 10:57  Re: Co to je vlastně ten CeBIT?   busch Zobrazit příspěvek
12.03.05 12:19  Re: Co to je vlastně ten CeBIT?   romulus Zobrazit příspěvek
12.03.05 15:03  Re: Co to je vlastně ten CeBIT?   jamaica Zobrazit příspěvek
12.03.05 16:07  Re: Co to je vlastně ten CeBIT?   Mr. Hahn alias ConPower Zobrazit příspěvek
12.03.05 16:09  Re: Co to je vlastně ten CeBIT?   BEZY Zobrazit příspěvek


Zobrazit fórum
 
Nikdo nesmí bez souhlasu autorů kopírovat grafiku, texty ani cokoliv jiného z těchto stránek. Veškeré informace uveřejněné na těchto stránkách jsou určené pouze pro vzdělávací účely a nesmí být použity pro komerční využití nebo v rozporu se zákony. Autoři nenesou odpovědnost za nevhodné použití dat z těchto stránek.
Podrobnější podmínky.
   ©2003-2004 Radim Zeman | ©2004 Roman Gregor